Trädgård, gräsmatta och robotgräsklippare

Vi är många som drömmor om villa. Lugnet, avståndet till grannarna och känslan av att kunna blicka ut över sin trädgård från altanen eller balkongen.

Jag älskar att ställa mig vid altanräcket och  titta ut över trädgården, jag älskar att vandra blad rabatterna och sätta mig på gräset.

Vi brukar låta hundarna leka på backen, vi skjuter boll och de springer efter. Det är härligt att ha en stor gräsmatta att låta dem få springa fritt, man ser glädjen hos dem.

Att ha en stor trädgård är underbart men också förenat med mycket ansvar. Det är levande växter som ska skötas. Varje år beskär pappa frukträden. Mamma sköter om rabatterna. Varje år måste hon rensa rabatterna  från ogräs som sticker upp. Förra året så hjälpte jag henne att ta hand om den en rabatten. tidigare skötte farmor den men efter hennes bortgång fick den en sämre skötsel, till slut tröttnade mamma och började ta hand om den. Jag hjälpte till att gräva ur den. Det tog mig hela dagen att gräva i den hårda jorden, efteråt hade jag väldigt ont i ryggen. Då var bara halva gjord. Mamma som aldrig ger upp förrän det var färdigt fortsatt dagarna därpå tills hon var helt slut.  Rabatten var misskött men blev till slut fin, men det krävdes många hårda arbetstimmar för att komma till det resultatet. Samtidigt har vi en stor gräsmatta som ska klippas. Jag brukade hjälpa pappa som barn att tömma uppsamlaren. Tillsammans klippte vi gräsmattan på några timmar, han gjorde ju då det tyngsta jobbet men att bära allt gräs till högen tog med på krafterna.

Längs trädgårdens kant har vi planterat rodedendron. Det är så vackert när de blommor. jag älskar rodedendron blomman. Vi har även flera stycken inne i trädgården och om våren blommor de vackert och lyser upp trädgården. När jag sitter på verandan så kan jag se de vackra blommorna och det ger energi och skapar en vacker trädgård.

År efter år har vi tagit hand om trädgården och det tar många timmar och är mycket slitsamt. Jag har många barndomsminnen när vi arbetade hela dagar ute i trädgården. Det är visserligen härliga familjeminnen som stärkt oss som familj men nu när robotgräsklippare finns så ser jag direkt ett behov, därför har jag valt att dela med mig av mina minnen från vårt skärgårdshus.

I min nätbutik säljer jag nu olika typer av robotar som jag i kommande inlägg kommer att presentera.

Compare