Städa smart

Nu har vi dansat bort julen och plundrat granen. Vår från var den absolut bästa från jag haft. Den barrade inte men tyvärr kom ändå den dag då vi blev tvungna att plocka bort den. Det gick till så här!

Jag bestämde mig för att jag skulle städa smart. Jag hämtade ner lådan från vinden. Där i låg julsaker av olika slag. Jag suckade tungt. Jag vill ha ordning och redan på mina julsaker. Jag vill känna glädje när jag tar fram jullådan nästa år. Därför skulle jag nu städa smart så att jag inför nästa års jul lätt kan klä granen. Städa smart! Och njut av resultatet.

Sagt och gjort jag hämtade fler lådor. Så plockade jag metodiskt ur kulor, änglar och ljus ur granen. Jag sorterade dem och lade dem försiktigt på bordet. Sedan lindade jag in varje julgranskula i tunt papper och lade dem försiktigt i en låda.

Sedan lade jag änglar och stjärnor i en återförslutningsbar liten plastpåse. Och sedan tog jag fram en mindre låda som jag sparat för kulor. Där i låg jag julpyntet.

Mitt tips är att göra det fint. Linda in med vackert papper och använd fina och roliga kartonger vid förvaring. Städa smart och njut av resultatet-det blir så mycket roligare då när du har organiserat dina saker.