Sri Lanka ger ett nytt perspektiv

Väl hemkommen från det vackra Sri lanka är jag full av nya intryck. Hus och samhälle går hand i hand. På Sri Lanka ser husen väldigt olika. Lika olika som man ser hur människor lever i landet. Det går hand i hand. Fattiga och rika. De rika bor fint, i väldigt stora hus medan de mindre bemedlade bor i små hus eller i skjul.

När man kommer det påverkas man av att se hur de som lever i fattiga områden har det. Man blir naturligtvis ledsen för att människor ska leva under sådana förhållanden samtidigt så ser jag också en grupp som har en köp kraft. De små samhällena vimlar av folk på gatorna och affärer att köpa saker i finns över allt i mängder. Det är något som präglar utseendet av Sri Lankas byar.

De större husen däremot är fantastiskt vackra. Jag noterade några vita stora hus med en kolonialkänsla. Stora fönster, höga hus med raka väggar. Det finns en kubisk känsla över husen och fönsteram i mörka färger bryter vackert mot de ljusa väggarna.

En dag bestämde vi oss att göra en längre dagsutflykt. Vi skulle åka på safari. Men också resan dit kom att bli ett äventyr.

Vi åkte igenom Sri lankas skog mot naturparken. Och på vägen dit fanns jag de vackraste vyer som fick mig att längta att slå mig till ro. Där såg jag de vackrast husen i de vackraste miljöerna. Bland risfälten stod de stora husen inbakade av palmer och lummig skog och där fann jag mig själv slå mig till ro.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Compare