Samsung S9 och storstäd

Igår när jag kom till fabriken saknade jag plötsligt min Samsung S9. Jag måste ha glömt den hemma på köksbordet tänkte jag.

Du kan tänka dig känslan, man känner sig nästan naken utan mobil idag. Men det fick gå. Jag hade en massa ärenden som jag var tvungen att göra och jag blev tvungen att klara mig utan mobil.
Men så äntligen var jag färdig med alla saker för dagen och körde hem. När jag väl kom hem låg inte mobilen på köksbordet som jag förväntade mig.

Nu började letandet efter min Samsung S9. Du känner mig vid det här laget, jag brukar ha det ganska städat hemma så de tog inte så lång tid att inse att den inte fanns här.
Kan jag trots allt ha lagt den på fabriken sade jag till mig själv? Jag kontaktade min vän och han lovade att åka vägen om fabriken och titta. Det visade sig att den inte fanns där. Vart kunde den ha tagit vägen mobilen?

Jag hade inget annat val än att systematiskt gå igenom allt. Det här är mitt bästa tips för att hitta något om du förlorat det. Gå igenom alla platser du varit på, varje rum och städa det.

Jag började att städa sovrummet

Jag hade tvättat dagen innan och på morgonen innan jag åkte till fabriken så hade jag lagt in alla kläder i garderoben-nu började jag med att ta ut alla klädesplagg ur garderoben för att se om den hamnat emellan kläderna.

Jag sorterade kläderna

Jag sorterade alla kläder i färg och vek dem fint och lade in dem i garderoben igen.

Sängen

Därefter gick jag igenom alla sängkläder men min Samsung S9 fanns inte där heller.

Byrå

Jag förvarar alla mina tjockare tröjor och även mina byxor i en byrå. Jag blev tvungen  att plocka ur alla. jag passade då på att sortera dem i färgordning för att det skulle vara fint

Hallbyrån

Nu hade jag vikt och sorterat många plagg men motiverad att hitta min mobil städade jag vidare. Jag plockade ur alla plagg i hallbyrån. jag vek sjalar och handdukar och sorterade dem i färgordning. 

Ge aldrig upp

Fortfarande hade jag inte hittat min mobil. Jag kände mig besviken över att inte ha funnit min mobil. Jag var beredd på att ge upp nu. Allt var skinande rent hemma och mobilen fanns ingen stans. 

Jag gjorde ett sista försök. Jag hade redan två gånger innan letat efter mobilen i bilen. Jag beslöt mig för att göra ytterligare ett sista försök att hitta mobilen. Så jag går ut till bilen och börjar leta. 

Idag var det bättre väder ute och solen tittade fram på himlen. Det syntes bättre i bilen och när jag tittade närmre fann jag mobilen.

Min samsung S9 hade ramlat ur mitt skyddsfodral, och glidit ur väskan och glidit under sätet fram till baksätet på bilen. 

Så glad jag blev att hitta den igen. Nu ska jag vara mer försiktig i framtiden och jag lärde mig en läxa att aldrig ge upp.  

Städa bilen

Jag fick ny energi av att hitta mobilen igen och beslöt mig för att städa bilen.

Jag har en bil dammsugare och den plockade jag snabbt fram. Jag dammsög bilen rent från grus som kommit in under vintern. 

Därefter torkade jag rent alla öppna ytor med tvättduk så allt damm försvann. Jag förvarar dem i bilen så att det är går lätt och snabbt att plocka fram dem. Med en härlig mängd energi var bilen snabbt ren och fin igen och jag hade äntligen funnit min Samsung S9.  

Javascript

När jag kom in till mitt hem igen kokade jag te och kröp upp i soffan. Jag behövde pusta ut efter dagens storstädning. 

Jag satte mig i soffan med datorn i knät och fortsatte koda på mitt javascript. Tursamt är inte alla dagar sådana här men till slut så löser sig allting. 

Compare