Minisemester avslutas med storstädning

Njuter av en kopp te efter flera timmars städning.

Vi har varit och besökt vackra Stockholm. På vägen tillbaka stannar vi till i Herrljunga för att bo de sista nätterna på vår lilla minisemester hos min vän.

Vi kom sent till Herrljunga och tvingades snabbt skynda oss till affären för att handla mat innan affären stängde. Det blev revbensspjäll och ekologisk pommes frites.

Vi var så trötta efter resan att vi genast somnade efter middagen. Vi sov ut idag och sedan gjorde vi frukost. Han fick börja med att städa i ordning ute platsen medan jag gjorde frukosten.

Efter vi njutit av frukosten i solen städade vi av. Då insåg jag vad som behövde göras! Det var dammigt över allt och det stod oupppackade lådor fullt med saker i.

Jag började direkt med att städa upp i köket. Jag sorterade alla lådor. Och placerade ut saker på fina platser.

Sedan stod hela rummet fullt av lådor. Jag plockade ur lådorna och vek ihop kläder och lade dem i lådorna snyggt. Jag sorterade sockor m, kalsonger, byxor och T-shirt var för sig. Sedan hängde jag upp skjortor och vek ihop större tröjor.

Jag sorterade lådorna. Det är viktigt att tänka på när man packar inför en flytt att sortera saker rätt så blir det lättare att packa upp. Nu låg allt huller om buller! Jag plockade ihop saker till köket.

På bordet låg en massa kvitton, post och tidningar blandat med uppackade saker från lådorna. Jag sorterade ur verktyg. Sedan tog jag en låda åt alla kvitton och en genomskinlig låda åt all post.

Jag sorterade tidningar till tidningsåtervinningen. En låda har jag lagt all tidningspapp som porslinet skyddat.

Äntligen var allt borta från bordet. Jag torkade av det för det var rejält smutsigt. Jag ställde silverbrickan på bordet.

Sedan organiserade jag bokhyllan och slutligen soffbordet där tidningar låg slängda och en smutsig duk. Den åkte snabbt i tvätten, torkade av bordet och satte tussar på cement tallriken där två ljus står. De passar bäst ute så jag ska flytta ut den.

Slutligen ställde jag en stor skål med godis på bordet som ser trevligt och inbjudande ut.

Puh äntligen färdig! Jag tittar på klockan och förvånas över tiden. 5h städning! ????.

Det är till slut så jag hamnar i trädgården med en kopp te vilandes i loungen.