Husbyggen

När vi är barn så växer vi upp i olika områden. Mitt var ett tryggt kedjehus område där alla husen var röda och bruna. Det var den enda skillnaden. Så klart skillde de sig invändigt men det faktum att alla husen såg lika dana ut gjorde att vi barn inte såg så stor skillnad på varandra. Vi kände en gemenskap av att bo lika. Ingen hade mer än någon annan. Visst fick några barn mer leksaker och kläder och kunde åka på fler fritidsintressen men i princip så var vi ganska lika. Skillnaderna blev större när vi blev äldre. Då fick vi studera med andra barn från ett mer utsatt område och de som kom från villa området. Jag var ensamt barn och hade aldrig behövt sakna något. Jag fick presenter och hade ett eget stort rum somvar fullt med saker och vi reste mycket utomlands under året. Jag kan inte minnas att jag egentligen saknade något utan hade allt jag egentligen behövde.

Men när jag sedan började gymnasiet så mina föräldrar en dag att vi skulle flytta. Det var redan bestämt. Beslutet var fattat och det var inget jag kunde ändra. Jag minns mitt möte med min första mäklare. Jag fick sitta med under förhandlingarna. Jag minns hur min far och en lång man diskuterade priset på huset. Så såldes mitt barndomshem. Helt plötsligt var allt över. Huset som jag växt upp i, mitt barndomshem var inte längre vårt.

Min familj och jag flyttade ut i vårt skärgårdshus. Jag bodde där ett halvår medan vi byggde det nya huset.

Jag minns än idag hur jag kände det var att flytta in. Det var som på film, allt var nytt och fint. Mamma hade valt vackra tapeter med linnetrådar. Huset var stort och öppet på ovanvåningen men bäst av allt var altanen. Vi har altan som löper längs hela huset. Det ger en frihet att kunna sitta var som helst. På dagen är solen på ena sidan och på kvällen med solnedgång kan man sätta sig på den andra sidan. Den största skillnaden var trädgården. Stora rabatter och en stor gräsmatta med fruktträd. I området är det alldeles tyst och man kan höra fåglarna kvittra. Lika glada och lyckliga över sina träd var jag att sitta på altanen och beskåda detta. Det blev min favoritplats och efter skolan satte jag mig att studera. Jag var en flitig student så jag satt där ofta.

Sedan köpte pappa en grill och det blev många sköna kvällar att vistas på altanen och ute i det gröna.

Compare